diumenge, 25 de novembre del 2012

Joc de sembrar

 
La Fàtima Ghaddari és natural de Taurit, al nord del Marroc. Ens explica un joc de "sembrar", amb una dinàmica semblant a l'awalé.


El joc de sembrar és un joc en que tens 4 caselles. A cada casella hi ha 7 fitxes. És un joc per a 2 persones. El primer jugador ha d’agafar les fitxes del seu camp i repartir-les per les altres caselles, si acaba en número par se les queda si és impar no. Guanya el que es queda amb més fitxes.
Esther Filella


Es necessita un taulell amb quatre bases marcades. A cada base es col·loquen dotze fitxes a cada forat. El que tens que fer és agafar totes les fitxes d’una base teva i anar-les repartint. Si l’ultima fitxa que deixes hi ha fitxes parells te les emportes, sinó continues jugant. Guanya el jugador que aconsegueix més fitxes.
Erola Espinosa


En un full o cartó dibuixem 4 quadrats on hi tenen que haver 7 cigrons dins, en total 28 fitxes. Es tracta d’anar agafant els cigrons del teu camp i sembrar-les (deixar-les als altres forats). Si on acabes hi ha cigrons parells, tens que quedar-te’ls, i si a l’anterior també hi han parells, també te’ls quedes. Guanya qui tingui més cigrons.
Borja Torres
 

Data límit: 30/11/2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada