diumenge, 25 de novembre del 2012

Construcció d'un Sig



El meu joc l’he fet amb un tros de fusta doble de 30X30, les meves fitxes són culleres de plàstic i gabinets i els pals amb la part per on s’agafen les culleres - he fet una part blanca i l’altra blava-  després he fet 6 quadrats (horitzontals) i 4 quadrats (verticals).
Al SIG es pot jugar amb sis forats o amb dotze -en aquet cas jo ho he fet de 6-.
  1. Juguen 2 jugadors.
  2. Cada jugador té sis fixes però el daus d'aquet joc són 4 bastons que tenen una part d'un color i l'altra d’un altre (marró i blanca).
  3. Per a començar el primer jugador que tregui un 1 ha de tirar pel costat dret o pel costat esquerre, el que vulgui, però si al que li toca tira per l’esquerra l'altre esta obligat a tirar per la dreta -no poden sortir els dos pel mateix lloc-.
  4. Si et quedes amb 1 bastó amb la part blanca i els altres 3 amb la marró és el número 1 i llavors pots sortir (com al parxís que si et toca el 5 surt doncs aquí amb el 1) i si no et toca el número 1no pots sortir. Si surt 2 bastons amb la part blanca i els altres 2 amb la marró és el número 2, si tens una fitxa fora pots moure, si no, no. Si tens tres bastons amb la part blanca i l'altre amb la part marró és el número 3. Si tens tots els bastons amb la part blanca és el número 4 i si els tens tots amb la part marró és el número 6.
  5. Ja has tret el número 1, doncs pots sortir i tornes a tirar. Al tirar et torna a tocar els números 1, 6 o 4 tornes a tirar. Sempre has d'anar fent el mateix recorregut menys quan el jugador contrari ja li ha sortit un 1 per la sortida i altres, per casualitats del joc, ha d'anar movent les que té a dintre i si ja les ha mogudes totes cap al costat on havia sortit al principi llavors tu podràs entrar a la seva "casa" i, depèn de com et vagin sortint els números, podràs anar eliminant totes les que té dintre.
  6. Guanya qui li hagi matat totes les fitxes l’equip contrari
Iris Torres
Iris Torres
Noé Montaña
Material: un tros de fusta de 20 x 25, un permanent, un regle, cinta adhesiva gruixuda i un pal.
Construcció: s’agafa la fusta, es fan 24 quadrats 4 de l’ample i 6 de llarg, després es dibuixa amb llapis i es repassa amb el permanent i el regle. A l’altre costat s’enganxa la cinta adhesiva gruixuda per que si el soltem de cop no pegui tant fort i no s’embruti l’altre banda i per últim tallar el pal per la mitat i després el dos trossos talla’ls de dalt a baix.
Noé Montaña
 
 
Esther Filella 
Jo per fer el meu Sig vaig fer servir una caixa de sabates, paper de xarol vermell, cartolina de color negre, pals de menjar xinès, pintura groga i negra i fitxes del joc de Dames.
Vaig agafar la tapa de la caixa de sabates i vaig col·locar el paper de xarol vermell i al damunt vaig fer ratlles negres amb la cartolina.
Per fer els pals vaig agafar i vaig pintar un color del pal negre i l’altra banda groga i les fitxes amb el joc de les dames.
Per poder-hi jugar es fiquen les fitxes als 6 quadres horitzontals dels dos equips.
1.     Per iniciar el joc sols ho pots fer si en tirar els 4 pals et surt un 1.
2.    Has de sortir cap a la primera casella de davant, del costat que vulguis, i després horitzontal vas tirant. Has d’anar donant voltes al circuit. Si mentre vas donant voltes caus damunt d’una fitxa d’un contrari, l’elimines.
3.    Pots treure tantes fitxes com vulguis, sempre que treguis un 1.
4.    A més, de la teva primera filera de sortida, sols es pot anar avançant quan treus un 1. Quan la darrera casella de la fila del teu camp quedi lliure, aleshores pots entrar al camp contrari i pots anar eliminant, dins de la filera del contrari, les seves fitxes.
5.    Guanya quan deixes a l’altre sense fitxes.
Esther Filella
 
Dolors Sabaté


Per jugar al sig es necessita un tauler amb sis caselles horitzontals i quatre verticals. Cada persona té una filera que és el seu camp. Es col·loquen sis fitxes a cada casella que està horitzontal. El joc comença quan treus un 1, els daus són 4 trossos de fusta que els tens que tirar. Si es queden tots els pals girats menys un és que treus un 1, si es queden dos girats i dos no és un 2, si es queda 1 girat i tres no és un tres i si estan tots girats és un quatre. Les peces es tenen que anar movent fins arribar al camp de l’altra persona, quan ja has arribat al seu camp el que tens que fer és eliminar les peces del jugador contrari.
Erola Espinosa


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada