diumenge, 25 de novembre del 2012

Jari


L'Irtaza Alí és un company de 1r d'ESO procedent de Paquistan que ens explica el joc del Jari:



 
Jo he fet el joc amb una capsa de sabates i amb permanent blau. Després he fet 4 quadrats de 5mm i com a fitxes he agafat de casa caragols de pasta. El joc consisteix en tenir set fitxes a cada quadrat. Es comença agafant totes les fitxes d’un quadrat i les has d’anar repartint en diferents quadrats però sempre s’ha de quedar una al mateix quadrat d’on les has agafades.
Quan acabes de ficar-les totes i si el lloc on la deixes les fitxes són parell, les has de recollir i te les quedes i, si les dels quadrats següents també són parells també te les quedes -fins que siguin imparells-. Així fins que s’acabin les fitxes
Iris Torres


 
Per aquest joc es necessita un taulell amb cinc caselles verticals i cinc horitzontals, al mig hi ha marcat fins a on es té que arribar. Un jugador col·loca quatre fitxes a un costat i l’altre les fica a l’altre. Tenen que anar donant la volta un cap a un sentit i l’altre cap a l’altre fins arribar al mig, i així també amb les altres fixes, si les dos fitxes es troben pots eliminar. Qui aconsegueixi tenir les quatre fitxes al mig guanya.
Erola Espinosa
 



Data límit: 30/11/12

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada