dissabte, 20 d’octubre de 2012

Awalé


Els dos jugadors per començar tenen quatre fitxes a cada forat, els jugadors només poden moure les fitxes del seu camp, les fitxes es van movent d’una en una a cada forat, és mouen totes les peces del forat i en el sentit contrari de les agulles del rellotge, del forat d’on treus les fitxes no pots deixar-ne cap encara que donis la volta sencera. Si hi ha una peça o dues peces i tires una tu, acabes en una d’un o de dos, et quedes totes les peces on hi ha dos ho tres peces que has tirat només al camp contrari, si acabes al teu camp no compta, si entre mig hi ha una peça o més de tres agarres només  fins allí, si acabes en un lloc que només hi ha la teva o més de tres, no n’agarres cap encara que n’hagis fet dos o tres, si fas dos voltes o més hi acabes al camp contrari només contaran fins on hagis arribat encara que a la volta anterior n’hagi fet dos o tres, si acabes al teu camp hi has fet dos voltes o més encara que n’hagis fet dos o tres no compten, si al contrincant és el seu torn de tirar i no té cap fitxa, s’acaba el joc i l’altre jugador es queda les fitxes del seu camp,  guanya la persona que més boles té, quan queden tres o menys boles ja no es possible guanyar-ne cap més.
Noé Montaña

 
Al joc del Awalé es juga amb un tauler de dos bandes amb sis forats a cada banda i a cada forat i a quatre fitxes.
Tu agafes les quatre fitxes d’un forat i les reparteixes amb els forats següents. Quan un forat de l’equip contrari queda vuit tu has d’intentar ficar-hi solament dos o tres fitxes, si ho aconsegueixes te les quedes. Guanya el que té més fitxes.
Esther Filella

Hi ha dos jugadors i tenen quatre fitxes a cada forat del tauler. Al jugador que li toca tirar només pot moure les fitxes del seu camp. Consisteix en agafar les fitxes que hi ha en un forat i repartir-les pels altres forats, si acabes al forat del teu company i està la teva i dos més les agafes, i si l’anterior n’hi ha 2 o 3 també, però si n’hi han més de tres no les pots agafar. Si li toca el torn al teu company i no te cap fitxa, s'acaba el joc i l'altre es queda les fitxes del seu camp i guanya la persona que hagi agafat més fitxes del seu contrincant.
Iris Torres 

Es juga amb un tauler com si fos una ouera. Té sis forats a cada banda i a cada forat hi ha 4 fitxes. Agafes les 4 fitxes d’un forat i les reparteixes als altres forats fins que s’acaben. Al forat que acabes de repartir si està a l’altre camp i té 2 o 3 fitxes les agafes. Qui té més fitxes guanya.
Núria Barbero

Per aquest joc es necessita un tauler amb dos bandes. A cada banda hi ha 6 forats. El joc consisteix en anar prenent les fitxes, com més fitxes tingues guanyes. Per comença es col·loca a cada forat 4 fitxes, tens que agafar les fitxes del forat que has triat i anar-les repartint una a cada forat, per aconseguir les fitxes, tens que agafar les fitxes i repartir-les i si a l’últim forat ni queden dos o tres les pots agafar, també si ni queden al penúltim. Sol les pots agafar al camp contrari al teu camp no pots.
Erola Espinosa
 
Data límit: 9/11/2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada