dilluns, 13 de desembre del 2010

Alquerc

Judit Bargalló Tarragó
Primer es col·loquen les dotze fitxes al seu lloc -al mig ha de quedar un lloc sense res-. Es juga com les dames però en aquest cas es pot anar de costat, cap al darrera i quan arribes a l’altra banda no passa res. S’eliminen fitxes dels altres passant per damunt de la fitxa, si pots eliminar però no ho fas l’altre té la bufa, això vol dir que te pren la fitxa. Perd qui es queda abans sense fitxes.
S’agafa el tros de roba i es dibuixa el joc, es calcula la cinta que ens fa falta, es tallen els trossos a les mides que toquen, s’embasten i es cusen. S’agafa la lona plàstica i amb el trepant es fan les fitxes que en aquest cas són rodones.
Gemma Armora Rosich
Ees col·loquen 12 fitxes al lloc corresponent. Qui saca ha de moure la fitxa obligatòriament al mig i l'adversari li ha d'eliminar. Les fitxes s'eliminen saltant per damunt (com les dames), si pots eliminar-li la fitxa a l'altre i no ho fas te la bufa. Guanyes quan l'adversari s'ha quedat sense cap fitxa.

Júlia Renedo
Primer de tot es col·loquen les fitxes al tauler, però al mig no n’hi ha de haver. Per guanyar es tenen que eliminar totes les fitxes del contrari. Per fer-ho, es té que passar per sobre d’una fitxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada