dijous, 16 de desembre del 2010

Les dames

Júlia Renedo
El joc de les dames es juga en tauler de 8x8. Cada un posa les seves peces sobre les caselles negres de les seves 3 primeres línies, de manera que 2 línies queden lliures.
A les dames les peces es mouen un caseller en diagonal cap endavant i mai poden moure cap a una casella blanca.
Els jugadors juguen una peça per torn. El jugador que té les peces blanques comença a jugar. Quan una peça té un espai buit darrere d'ella i es troba davant d'una peça enemiga, aquesta pot saltar en diagonal sobre ella cap a aquest espai i menjar -la peça és retirada del joc-. Es pot menjar diverses peces en una sola jugada. El menjar és obligatori.
Quan una peça arriba a la primera línia de l'altre jugador, aquesta peça es converteix en "dama", col·locant una altra peça del mateix color sobre. Aquesta dama pot moure's en direcció diagonal tantes caselles com vulgui, endavant i enrere, i saltar sobre peces de l'oponent, menjant. Però cal tenir en comte que la dama també pot ser menjar.
El joc de les dames acaba quan un dels jugadors ha perdut totes les seves peces o quan un dels jugadors no pot moure cap peça, perquè estan bloquejades. El jugador que ha fet l'última jugada és declarat guanyador. Font: http://www.aprender-gratis.tk/jugar-damas.htm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada