dijous, 18 de novembre del 2010

Xing ens explica com es juga als escacs xinès

Durant les darreres setmanes els professors d'educació física i de l'aula d'acollida hem estat fent un treball conjunt centrat en els jocs de taulell. Des del curs passat tenim la sort de tenir entre nosaltres un jove xinès, el Xing, que fa 3r d'ESO i que amb poc temps ha fet un ràpid avanç en el coneixement del català. Tot i que encara mostra força mancances en el domini de la llengua val a dir que el seu interès l'ha permès aconseguir un bon nivell de comunicació, essent capaç d'expresar-se o buscar recursos per a poder relacionar-se i comunicar idees.
Aprofitant aquest interès i la seva disposició vam proposar-li dur a terme una presentació en la qual ell faria de mestre i ens explicaria un joc de tauler molt conegut a l'Orient, el joc d'escacs xinès.
L'objectiu era, doncs, que a través de la preparació d'un power point que expliqués una mica la seva procedència, en Xing fos capaç d'explicar-nos on es juga a aquest joc i les característiques principals d'aquest, així com el més important, el moviment de les peces.
Aquesta presentació l'ha feta avui, davant dels alumnes de 2n d'ESO que estan fent el crèdit variable Jocs de tauler del món, i a més l'han pogut escoltar companys de 4t d'ESO i altres de l'aula d'acollida.
Al llarg de la presentació ens ha mostrat un mapa de la Xina i ens ha indicat on va néixer i viure. Ens ha presentat un seguit de fotografies on es veu diferents persones jugant arreu -carrers, jardins, parcs....-, i finalment ha mostrat, una a una, les peces del joc i ha explicat el moviment que poden fer.
La valoració que en fem els professors implicats -Pere Prats, Maite Cot i Biel Pubill- és del tot satisfactòria per diversos motius:
  • Xing ha sapigut fer una presentació distesa i prou fluïda seguint les imatges de la presentació
  • Ha estat capaç d'explicar les fotografies
  • Ell mateix, en algun casos, s'ha sortit del guió previst i ha tingut interès d'explicar o donar informació que no apareixia a la pantalla
  • L'explicació ha estat seguida amb atenció i interès per una vintena llarga de companys que, a més, s'han interessat en la dinàmica del joc tot fent preguntes que Xing ha sapigut respondre força bé
  • Finalment hem pogut fer un parell de partides amb els escacs xinesos i s'ha confirmat l'interès que ha suscitat la seva intervenció.

 


El següent pas serà que, els alumnes del CV jocs de tauler, construiran taulers de jocs d'escacs xinesos i cercaran les fitxes adequades per a poder-hi jugar, i la setmana vinent podrem veure quin ha estat el resultat d'aquesta classe que ens ha preparat avui en Xing.
Felicitats Xing!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada