dimarts, 29 de novembre del 2011

Awalé

Data límit 6/12/2011

El primer joc d’optativa al segon trimestre és l’awalé. L’awalé és un joc de l’Africa que es jugava a l’època dels egipcis. Fa uns 4000 anys.
El joc consisteix en guanyar més boletes possibles. Per fer-ho has d’agafar-ne del teu camp i tirar-ne una a cada foradet. Comences amb 4 boletes a cada forat. Si a un foradet del  camp del contrari en queden 2 o 3 i és la que has acabat, te les quedes. El que té més boletes al final guanya. Però si agafes boletes d’un foradet i dónes tota la volta fins tornar a arribar al forat aquest en que has tret totes les boletes te’l saltes.
Pere Montaña Navarro

L’Awalé és el primer joc de taula que vam fer. Hi ha dos fustes, una al costat de l’altra, acollades amb claus. A cada fusta hi ha sis forats, és a dir en total hi han dotze forats. A cada forat hi ha d’haver 4 boletes. El joc ja està preparat per començar. Cada persona té una banda del camp. La primera persona que tira agafa d’allà on vulgui, però té que ser al seu camp. Quan algú tira la darrera boleta i cau al camp del contrari les pot agafar si ni han dos o tres. Si hi ha dos, tres o els que siguin seguits en dos o tres boletes quan has tirat l’última boleta les pots agafar. Al final, guanya qui té més boletes.        
Aina Fortunyo Lleberia


A aquest joc hi juguen dos jugadors, cadascú d’ells té 6 forats en el seu camp. En 4 boles, cigrons, cargols... cadascú.
Consisteix en que cada jugador ha d’anar deixant cada bola a un forat, però al contrari de les agulles del rellotge. Després si l’última bola cau en un forat en que si sumen dos o tres te les quedes, i si als forats de darrera se sumen els números d’abans també te les quedes. I finalment si algú dels jugadors se queda sense boles perd, i qui en té més és el guanyador.    
Hannan Ghaddari

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada